Tilbake til :

MIKEOLDFIELD.NO

hovedside

Min rangering av Oldfield's plater

1. Islands 

2. Tubular Bells II

3. Songs of Distant Earth

4. Ommadawn

5. Discovery

6. Earth Moving

7. Q.E.2.

8. Voyager

9. Tubular Bells III

10. The Millennium Bell

11. Tubular Bells

12. Five Miles Out

13. Crises

14. Return To Ommadawn

15. Hergest Ridge

16. Amarok

17. Platinum

18. Guitars

19. Incantations

20. Tres Lunas

21. Music of the Spheres

22. Man On The Rocks

23. Heaven's Open

24. Light+Shade

25.  The Killing Fields

__________________

Orch. Tubular Bells og TB2003 er ikke vurdert.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jeg heter Jon Arne Madsø, er 49 år og kommer fra Trondheim. Jeg har vært opptatt av Mike Oldfields musikk siden jeg i 1982 så ham live på TV med "Five miles Out". Min første plate med ham var "Crises". Jeg kjøpte den faktisk FØR jeg hadde hørt "Moonlight Shadow". Etter den kjøpte jeg "Orchestral Tubular Bells", som kanskje ikke var den beste platen å følge opp med. Etter det gikk det slag i slag med de mest kjente Mike Oldfield  platene, slik som "Tubular Bells", "Ommadawn", "Hergest Ridge", "Amarok" og "Discovery".

Selv om jeg liker de fleste platene til Mike Oldfield, kan jeg med en gang si at det er de vokale platene jeg har hørt mest på : "Discovery", "Islands", "Earth Moving". I tillegg til "TB2", "Songs of distant earth", og "Ommadawn". Men som sagt, jeg liker det aller meste han har laget.

Jeg har likt Oldfield godt siden 1982, men det er først fra 1995 og utover jeg vil si at han har vært favorittartisten min. Den økende interessen for ham har nok kommet i takt med at jeg har oppdaget flere og flere gode album av ham. Det er summen av alle de gode albumene som gjør ham til den største. Og evnen til å prøve ut nye ting, uten å være redd for hva kritikerne mener om det. Slik som da han på 80-tallet laget popmusikk, og på 90-tallet lot seg inspirere av ambient.

 Jeg vil også benytte anledningen til å takke Jørgen Brauti fra VGnett som har vært et hyggelig bekjentskap. Kunnskapsrik på Oldfield som han er.

jeg fikk lyst til å lage en egen Mike Oldfield side på norsk, da jeg fant ut at det var så mange engelskspråklige der ute. Jeg tenkte at det kunne vært artig med en norsk side. 

I tillegg til denne siden er jeg webmaster på nettstedet jonarne.net som omhandler en rekke artister som hadde sin storhetstid på 70- og 80-tallet.

                                           Webmaster : Jon Arne Madsø